Cara Meningkatkan Post di Facebook Page

Pelajari cara meningkatkan post secara langsung dari Page Facebook anda, dengan Ads Create Tool, dan di Power Editor.

Bersedia untuk bermula? Berikut adalah langkah demi langkah untuk boost dari page facebook dan dengan mengunakan Ads Create Tools. Langkah-langkah untuk meningkatkan post dalam Power Editor adalah sama seperti  langkah-langkah untuk Ads Create Tools.

Catatan: Jika anda boost siaran langsung dari Halaman anda, anda tidak akan mempunyai pilihan untuk memilih Instagram sebagai penempatan. Sekiranya anda ingin mempelajari cara meningkatkan entri untuk Instagram selain Facebook, teruskan petunjuk di bawah untuk Ads Create Tools dan Power Editor.

Boost Dari Halaman Anda

1. Pergi ke Halaman anda dan cari siaran yang ingin anda tingkatkan dan klik pada Boost Post.

2. Seterusnya anda perlu memilih:

Audience: Anda dapat menumpukan orang yang menyukai Halaman anda, orang yang menyukai Halaman anda dan rakan mereka, khalayak lalai, atau membuat khalayak baru. Sekiranya anda membuat khalayak baru, anda dapat memilih lokasi, usia, jantina, dan minat orang yang ingin anda jangkau dengan iklan anda. Anda akan melihat ada pilihan untuk mengedit khalayak yang anda pilih lebih lanjut, tetapi anda hanya dapat mengubah lokasi.

Sekiranya anda ingin menyesuaikan lebih dari sekadar lokasi, anda harus mengklik Create a New Audience.

Budget: Amaun maksimum yang ingin anda belanjakan untuk meningkatkan jawatan sepanjang tempoh promosi. Apabila anda memilih belanjawan anda, anda akan melihat anggaran jumlah orang yang boleh anda jangkau untuk jumlah tersebut. Faktor anggaran dalam anggaran dan parameter yang telah anda tetapkan untuk khalayak sasaran anda.

Duration: Berapa lama (Tempoh masa) anda mahu meningkatkan siaran. Anda boleh memilih dari 1, 7, atau 14 hari lalai, atau memilih tarikh akhir promosi anda sendiri.

Payment method: Ini akan menetapkan kaedah pembayaran orang yang meningkatkan. Anda boleh memilih untuk mengedit kaedah pembayaran sebelum menaikkan pos.

3. Pratonton iklan anda dan bagaimana iklan itu muncul di Suapan Berita di seluruh desktop dan telefon bimbit. Apabila anda sudah bersedia, klik Boost.

Kongsikan post ini :
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
error: