Tingkatkan Dengan Alat Buat Iklan (Ads Create Tool)

Sekiranya anda menginginkan lebih banyak pilihan penargetan daripada yang tersedia ketika meningkatkan langsung dari Halaman Anda, Anda dapat memilih untuk meningkatkan pos menggunakan Alat Buat Iklan.

1. Semasa log masuk ke Facebook, pergi ke Alat Buat Iklan.

2. Pilih Tingkatkan catatan anda sebagai objektif iklan anda. Namakan kempen anda atau simpan nama lalai.

3. Klik Terus untuk beralih ke memilih khalayak, penempatan, anggaran dan jadual anda.

4. Khalayak: Pilih khalayak sasaran anda dengan membuat Khalayak Khusus atau khalayak yang serupa, atau menggunakan pilihan penyasaran asli Facebook seperti usia, jantina, bahasa, dan banyak lagi.

5. Penempatan: Di sinilah iklan anda akan muncul di Facebook dan Instagram. Catatan yang disokong dapat muncul di Facebook di Suapan Berita desktop dan mudah alih dan di lajur kanan. Mereka juga boleh muncul di Instagram.

6. Anggaran: Sekarang anda akan memilih belanjawan kempen anda dan berapa lama anda mahu kempen anda bertahan. Anda boleh memilih anggaran harian atau sepanjang hayat. Anggaran harian adalah purata yang akan anda belanjakan setiap hari dan anggaran seumur hidup adalah jumlah maksimum yang akan anda belanjakan untuk sepanjang tempoh kempen.

7. Seterusnya, pilih bagaimana anda mahu mengoptimumkan kempen anda. Bergantung pada matlamat perniagaan anda, anda boleh memilih untuk mengoptimumkan penyampaian iklan untuk penglibatan pos, tera, atau jangkauan unik setiap hari. Kami mengesyorkan untuk mengoptimumkan penglibatan pasca sekiranya anda berminat dengan orang yang bertindak, seperti mengunjungi laman web anda. Anda harus mengoptimumkan tayangan atau jangkauan unik setiap hari jika anda ingin meningkatkan kesedaran tentang jenama anda.

8. Klik Teruskan dan anda akan beralih ke langkah terakhir: membuat iklan anda. Anda boleh memilih untuk membuat catatan baru atau menggunakan catatan Halaman yang ada dalam kempen anda.

Sekiranya anda memilih untuk meningkatkan pos yang ada, ingatlah bahawa anda tidak dapat mengedit materi iklan apa pun sebelum membuat pesanan. Kami akan menggunakan kreatif yang disertakan dalam pos organik secara automatik.

Sekiranya anda ingin menggunakan kreatif tertentu atau menukar teks, anda harus mengklik Buat Iklan Baru di bahagian atas. Pilihan ini juga membolehkan anda membuat catatan Halaman yang tidak diterbitkan – catatan yang akan muncul hanya di penempatan yang telah anda pilih dan bukan di Garis Waktu Halaman anda. Anda boleh memilih menggunakan gambar, tayangan slaid, atau video. Membuat iklan baru sangat berguna jika anda ingin menggunakan variasi pos yang sama tetapi menargetkannya kepada khalayak yang berbeza.

9. Setelah anda membuat keputusan, anda harus melihat iklan dan bagaimana iklan tersebut akan muncul di Facebook dan Instagram. Apabila anda sudah bersedia, klik pada Pesanan Tempat dan iklan anda akan dihantar untuk ditinjau oleh pasukan Iklan Facebook.

Kongsikan post ini :
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
error: